
Carmen en Manolo zijn één van de pioniers van de productie van kwaliteitwijn in Terra Alta. Verstopt achter de geroemde Priorat en Montsant, waar zij het maken van wijn leerden, gingen de zaken niet vanzelf. Tegenwoordig is Terra Alta een gewaardeerde wijnregio waarin wijnmakers dicht bij zichzelf blijven.
Dochter Pilar besloot in eerste instantie om Terra Alta achter zich te laten en geluk te zoeken in Barcelona en andere delen van de wereld. In 2013 keerde ze terug naar haar geboortestreek en voegde ze zich bij haar ouders in het wijnhuis. Al gauw maakte ze haar eigen lijn met wijnen. Waar haar ouders goed geschoold waren in de techniek van wijn maken, kenmerken Pilars wijnen zich meer door avontuur, minimale interventie, en "out of the box" denken.
De wijnen van Celler Barbara Fores zijn door de invloed van twee zeer verschillende generaties erg veelzijdig. De wijnmakers houden zich stevig vast aan hun herkomst, en doen weinig water bij de wijn om de internationale vraag tegemoet te komen.