De Wijnen van Celler Can Roca

Celler Can Roca*** is een beroemd restaurant in Girona gerund door Joan, Josep en Jordi Roca. Sinds 2009 heeft het 3 Michelinsterren en in 2013 en 2015 werd het uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld volgens Restaurant Magazine. Het is een restaurant waar mensen van alle uithoeken van de wereld op af komen om deze ervaring te mogen meemaken. De wachttijd voor een reservering is doorgaans bijna een jaar lang.

De keuken richt zich op traditioneel Catalaanse keuken waarbij de gerechten juist in een erg moderne stijl geserveerd worden. Girona ligt in het noorden van Catalonië en er wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten uit die streek. 

Waarom is dit restaurant nou zo speciaal voor ons? Josep Roca is als sommelier verantwoordelijk voor de wijnen in het restaurant. Net zoals het restaurant veel gebruik maakt van lokale producten, heeft Josep ook een sterke voorkeur voor lokale wijnen. Hij heeft een scherp oog voor kwaliteitswijn van kleine wijnhuizen, eigenlijk net zoals wijzelf nastreven. Het toeval wil dat wij (zonder het van tevoren te weten) op dit moment drie wijnen in ons assortiment hebben die worden geserveerd bij Celler Can Roca*** : de gastronomisch veelzijdige Sasserra, de (misschien wel) beste rode wijn van de druif Trepat gemaakt door Carles Andreu en de moderne stijl Priorat genaamd Cor de Pedra.

Klik hieronder op de flessen om meer te weten te komen over deze wijnen.


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.