Dit wijnhuis is er voor de mensen en de lokale cultuur

1 reactie

L’Olivera staat in Catalonië bekend als specialist in het maken van houtgerijpte witte wijnen. Stuk voor stuk wijnen waar wij enthousiast van worden. Maar dat is niet het enige wat onze aandacht trok toen wij de regio door trokken op zoek naar de meest bijzondere wijnen.

Dit is namelijk niet zomaar een wijnhuis, maar een sociaal initiatief. In het meest zuidelijke gedeelte van DO Costers del Segre ligt het bescheiden kloosterdorp Vallbona de les Monges. Hier wordt het landschap verrijkt door de olijf- en wijngaarden van L’Olivera Cooperativa.

Al 40 jaar lang zijn ze hier bezig om de lokale economie te ondersteunen én om een werkplaats te bieden aan mensen met beperkingen in sociaal lastige omstandigheden. Dat doen ze door middel van wijnbouw.

L’Olivera staat voor sociale inclusiviteit; de persoonlijke ontwikkeling en sociale integratie van mensen met een handicap. Hen wordt de mogelijkheid geboden om de vitale en emotionele ervaring van werken mee te maken. Daardoor wordt hier zo veel mogelijk werk met de hand gedaan.

De wijnen van dit sociale wijnhuis zijn allemaal biologisch, vegan en zijn stuk voor stuk typisch voor dit deel van Catalonië. Uniek terroir, een getalenteerde wijnmaker en gezonde druivenstokken zorgen samen voor wijnen waar je je pet voor afneemt.

Lekker eigenzinnig en constant op zoek naar expressiviteit. Klik hier voor alle wijnen van L'Olivera.

 


1 reactie


  • Edith Simonse

    Wat een mooi wijnhuis en wat een prachtig initiatief om mensen met een beperking zo een kans te bieden!


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.