Wijnspijs met BROOS

Muscadet met oesters.

Sauvignon Blanc uit de Loire met geitenkaas.

Sauternes met foie gras.

Dit zijn 3 klassieke wijnspijs combinaties. Wat is wijnspijs nou eigenlijk en waarom bestaat het?

De wijnen van Tinc.set hebben op hun pagina ook allemaal een wijnspijs suggestie en die is bedacht door BROOS. Vandaag maken we kennis met BROOS en horen we hoe zij denken over wijnspijs.

 

 

Wat is BROOS?

"BROOS kookt aan huis. Wij, Merlin en Sebastiaan, van BROOS delen naast de liefde voor elkaar ook de liefde voor koken, eten en drinken. Urenlang tafelen met vrienden, familie of wie dan ook aan grote lange tafels, vinden wij het allerleukste." 

 

Waarom zijn jullie hiermee begonnen?

"Onze passie voor eten, drinken en gezelligheid willen wij graag met zoveel mogelijk mensen delen. Daaruit is het idee voor BROOS ontstaan, een cateringservice aan huis, waarbij wij jou hele ontbijt, lunch, borrel of diner van het begin tot eind in de puntjes verzorgen."

 

Wat is volgens jullie de waarde van wijnspijs tijdens een diner?

"De waarde van de juiste wijnspijs is dat het elkaar kan versterken. Je zal smaken ervaren die zonder de combi niet naar boven komen. 1+1=3 bij de juiste wijnspijs combi. Het is niet alleen het eten en de wijn, maar de meerwaarde - een extra dimensie!"

 

 

Wat is jullie stijl bij het maken van bedenken van wijnspijs combinaties?

"Onze stijl is mensen verrassen met de juiste combinatie, niet altijd voor de veilige keuze gaan. We willen de gasten niet alleen verrassen met het eten maar zeker ook met de combinatie van wijn."

 

Wat is jullie favoriete wijnspijs combinatie van de wijnen van Tinc.set?

"Onze favoriete wijnspijs is die van Pulpo a la Gallega met El Templari van Celler Barbara Fores uit DO Terra Alta. Heerlijk boterzachte octopus met een mooi glas rode wijn. De combinatie van vis en rode wijn is niet altijd gangbaar, maar daarom juist is dit voor ons de top combinatie."


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.