Wijn regios van Catalonië

Catalonië is een regio in het noordoosten van Spanje. In het noorden scheiden de Pyreneën het gebied van Frankrijk en van oost naar zuid grenst het aan de Middellandse Zee. 

 

Wijn gebieden van Catalonie

 

Als wijnregio kent Catalonië 10 kleine gebieden met hun eigen kwaliteits- en herkomstaanduidingen (Denominación de Origen, oftewel DO). Daarnaast bestaat DO Catalunya voor alle wijn die in deze regio geproduceerd wordt maar vanwege regelgeving buiten de kleinere en stengere DO's valt. Tot slot is DO Cava een DO voor de mousserende wijn cava die voornamelijk uit Penedes afkomstig is, echter dit mag officieel ook uit andere bepaalde gebieden in Spanje komen en de naam cava dragen.

 

De wijnhuizen waar wij mee werken zijn stuk voor stuk uniek. Het zijn familiebedrijven die kwaliteit, het gebruik van lokale druivenrassen en het koesteren en uitdragen van de identiteit van de regio hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast wilden wij een breed assortiment creëren met wijnen uit verschillende kleine DO's. Hieronder kun je zien waar onze wijnhuizen vandaan komen. Daarna kun je hierboven op de kaart zien waar die regio's zich bevinden.

 

Onze wijnhuizen Herkomst (nummer op de kaart hierboven)
Acustic Celler DO Montsant (7)
Autocton Celler DO Tarragona (11)
Celler Barbara Fores DO Terra Alta (12)
Celler Carles Andreu DO Conca de Barberà (4)
L'Olivera Cooperativa DO Costers del Segre (5)
Ritme Celler DOQ Priorat (10)
Vega de Ribes DO Penedes (8)

 


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.