Trepat, de Catalaanse Pinot Noir.

DO Conca de Barberà is een klein wijngebied in het midden van Catalonië. Grenzend aan de populaire en stoere wijngebieden Penedes en Montsant, is dit gebied een stuk onbekender. Oorspronkelijk blonk het nergens echt in uit. De wijnen waren ondergeschikt aan die van de nabijgelegen gebieden en de druiven werden vaak verkocht aan grote wijnbedrijven om in elk geval geld binnen te halen?. Er werden volop internationale druivenrassen aangeplant in een poging om, commercieel gezien, meer op de kaart te komen.

 

 

En toen was daar Celler Carles Andreu. In de jaren 90 was dit reeds een gevestigde naam vanwege de hoge kwaliteit cava die dit wijnhuis maakte. Daarnaast begon Bernat als nieuwe generatie wijnmaker ook zijn aandacht te richten op het onbekende lokale druivenras Trepat. Dit wordt inmiddels beschouwd als de Catalaanse Pinot Noir. 

 

 

Deze druif leent zich goed om rosé en rosé cava van te maken, maar de familie zag in dat Trepat ook potentie had om goede rode wijn van te maken. In tegenstelling tot de typische Mediterraanse stevige rode wijnen met intense aroma’s, is de rode wijn van Trepat uiterst elegant. Met deze wijnen van Celler Carles Andreu heb je volgens ons de allerbeste uitdrukking van dit druivenras in handen.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.