Elixsea Underwater Winery

 

Elixsea Underwater Winery is een project van Mariona en Gergo. Beiden zijn ze zowel gepassioneerd voor wijn als voor duiken. Met dit project hebben ze een manier gevonden om hun passies te verenigen.

In dit unieke project experimenteren zij met het laten rijpen van hoge kwaliteit wijn op de bodem van de zee. Naast het experiment wordt er ook onderzoek gedaan naar de effecten van de zee op de wijn. Onder water is er een hogere druk, een constante temperatuur en geen licht en geluid.

Deze factoren dragen bij aan een snellere ontwikkeling van de wijn. De wijn wordt complexer en ontwikkelt zich op een manier die op het land nooit mogelijk zou zijn. Ondanks dat zeewater de fles niet binnen kan dringen, ontstaat er een subtiele ziltige smaak.

Voor het project hebben Mariona en Gergo gekozen voor rode wijn uit Priorat. De hoogste kwaliteit Catalaanse wijn. Gedurende zes maanden laten ze de wijn rijpen op de bodem van de zee bij Roses in het noorden van Catalonië.